Escape from the åker

Idag kära läsare, ska jag för första gången ut och roa mig sedan jag flyttade hit. Det är något ytterst suspekt som pågår i Lund och jag ska möta några från klassen och ta reda på vad fasen (grov svordom) det är. Min lilla kutterpapegoja Vipp-Olof ska också få lämna åkern och se fina Lund. Först ska jag bara trötta skiten ur honom så han inte blir galen över att få se folk igen.
Nästa vecka ska vi på exkursion också. Vippis får följa med dit också, men inte till vandrarhemmet, så vi kommer att pendla. Klassen undrade om det fanns ett systembolag i Kivik, där vi ska hålla till, men lektorn tyckte det var en dålig idé att springa onykter i skogen.


Rättelse

Bilderna bytte ordning när jag publicerade inlägget, så ni får klura ut själv vilken bild som föreställer vad.


På vift igen

Idag är det sista dagen på sommarlovet. Nu har ju jag jobbat i genomsnitt 50 timmar i veckan så något vidare LOV har jag ju inte haft.
För er som undrar har jag arbetat som badvakt på Furuvik (och givetvis kört lite karusell också) vilket har gett mig utseendet av knaperstekt bacon. Så har jag även luktat större delen av sommaren men jag har duschat nu så det är chill jao jao.
Jag har fått träffa en massa trevliga människor och även världens åttonde underverk när det kommer till gnällighet.
Givetvis fick jag även dra upp några som försökte drunkna.
Men nu är det lilla roliga över, och jag kommer förhoppningsvis tillbaka nästa år.
Tillbaka till nutiden:
Jag har flyttat till en byhåla utanför Lund tack vare bristen på studentlägenheter, och imorgon börjar jag mitt mastersprogram i ekologi på Lunds universitet.
Den här veckan har vi haft lite introduktionsaktiviteter, och jag var den enda svensken som behagade komma. Det kanske bör tilläggas att det är ett internationellt program som ges helt och hållet på engelska. Så jag har fått övat på min engelska, vilket behövs eftersom min grammatik suger getballe.
Jag har utsett två offer som jag ska göra till mina kompisar, en tysk/dansk tjej och en rumänsk/kanadensisk. Jag vore ju inte Tant Jessica om jag inte hade utsett en ny gullpojke också. En gullpojke är en söt och oskyldig pojke som man gör besvärad genom vulgär framfusighet.
Sist men inte minst tänker jag jinxa mig själv genom att meddela att jag ska på arbetsintervju på onsdag!
Lycka till migsjälv <3
Bild1: lägenhet
Bild2: botaniska trädgården
Bild3: uni
Bild4: jag första introdagen
Bild5: utsikt från promenad


RSS 2.0