Tre dagar

Undrar om jag är saknad där hemma? Det ska i vilket fall bli skitkul att komma hem till flickorna, och framförallt min älskade lille Vippis!
Jag är fortfarande fast besluten om att flytta till UK om två år. Man får sjysst lön, minst 20 pickadoller efter skatt om man har två års arbetserfarenhet, däremot kan det nog vara lite klurigt att få tag i ett första jobb där de inte kräver erfarenhet.
Dessutom verkar det hyfsat lätt att få tag i fin lägenhet till överkomligt pris där man får ha hund. Jag har mest kollat i Birmingham, de hade ganska mycket jobb där.
Om jag ville bo i London, vilket jag inte känner är skitnödvändigt ändå, kostar en skokartong en sådär sju åtta tusen i månaden. Fuck that shit b*tch så att säga.
Ja, och sedan är det bara att skaffa en rik greve och leva lycklig i alla mina dagar!


Fem dagar i Kanada och en i Polen

Var nära tårar för en liten stund sedan, i tacksamhet över att jag är så himla cool.
Jag skrev för ett tag sedan att jag har ett sjukligt behov av att flänga runt, och att mitt nästa mål blir Storbritannien.
Nu råkar det ju vara så att de har en fantastisk mängd annonser ute på den brittiska arbetsförmedlingen där de söker ekologer.
Och det ska ju jag bli.
Sedan är ju GB med i EU, så jag får leva och jobba där bara sådär ändå. Och när jag har gjort det i fem år, kan jag ansöka om medborgarskap och då kan jag doktorera där med.
Så mellanlanda i Gävle igen i sommar, sedan ner till Lund i två år och efter det flyttar jag for REAL for real till ett annat land. Ack, ljuva framtid!


15 dagar

Det här är inte klokt. Det har gått från hur mycket som helst att göra till hur lite som helst. Vi har två tentor nu till helgen, men det är det absolut sista vi har kvar i skolan här i Kanada. Vi sitter mest och rullar tummarna nu om jag ska vara ärlig.
Som tur är har jag, som ständigt är sjuk, möjligtvis till följd av min dumma mage, blivit frisk och kan gå och träna igen. Jag var där en timme igår, sprang fem kilometer och tränade magen och rodde. Jag hade nog stannat längre om jag inte hade blivit så himla hungrig.
Idag ska Anders följa med påstår han. Men han är ingen riktig Viking.

Tacken

I dag ska vi skriva tenta i genetik, sju på eftermiddagen.
Igår träffade vi några av de internationella studenterna och spelade biljard. Som de ansvarsfulla studenter vi är gick vi hem före alla andra och lade oss.
Tyvärr blev det inte mer än tre timmars sömn.
Alla brandlarm i hela huset gick av.
eftersom att klockan var halv fyra tänkte jag inte klart utan ställde upp ytterdörren som jag brukar göra när jag lagar mat och brandlarmet går.
Bara det att det inte fanns minsta antydan till rök.
Plötsligt slog det mig att det kan brinna i källaren eller på övervåningen. Jag springer in på mitt rum och klär på mig och ska väcka alla i hela huset, men då kommer de ner.
Vi klarar inte av att stänga av ett endaste av larmen, och Sandra ringer till hyresvärden som inte svarar.
Plötsligt blinkar det till ute.
Skumt tänker jag.
En minut senare, medan jag tittar ut, lyses hela gatan upp av blått ljus. Nästa gång var skenet först blått, sedan lila, sedan såg det ut som att någon hade lagt ett fyrverkeri i en soptunna. Gnistor sprutade över hela gatan, och det var tur att det regnade, annars hade det börjat brinna.
Det var helt enkelt ett elskåp på en lyktstolpe som sprängdes.
Sandra ringde brandkåren istället. En och en halv timme efter att det började, och fem minuter innan hyresvärden kom, slutade larmet.
Vid det laget hade jag stoppat in garnstumpar i öronen för att kunna sova.
Ett suspekt ljud och grönt sken säger mig att ett till elskåp sprängdes utanför mitt fönster.

Niagara Falls

Igår åkte vi med frallorna och två tjejer från Mexico till Niagarafallen och Niagara-by-the-lake, en liten gammeldags by några kilometer från fallen. Längs vägen såg vi även en massa vinodlingar, vilket jag fann omåttligt fascinerande då klimatet här är samma som i Sverige.


Skönt att föna håret även fast man inte har duschat.

Nyhemkommen från tisdagslabben. Jag känner mig som en urvriden disktrasa, vill bara få alla skolgrejjer överstökade. Idag var det ett spontanprov på bland annat gramfärgning. Vi skulle helt enkelt färga bacillusker helt utan labbhandledning och på tid. Jag blir lite sur över att de inte kan informera ordentligt om saker, jag hade läst både i kursbeskrivningen, labbkompendiet och på my learningspace, och ingen stans stod det att vi skulle ha prov idag. Ändå tycktes alla utom jag veta det. Han kanske hade sagt det första lektionen, innan jag bytte till den här kursen.
Kuligheter är att jag verkar ha kommit in på masterskurser i Lund. En i typ ekologi, och sedan får jag välja om jag vill läsa plantbiologi eller evolutionär zooekologi andra halvan av terminen. Men frågan är om jag ska ta en termin med kemi istället och köpa en till hund.
Här bjussar jag på en liten bild på en agarplatta. Ena halvan koloniseras av bakterier som har skapat en halo av lipas.


RSS 2.0